...
Vasile Topac

AgroGo Cofounder

Noutăți din piețele bursiere despre prețul porumbului și al grâului

2018-12-09

Salutare dragi prieteni,

Căutam să vin cu noutăți interesante din piețele bursiere, în legătură cu prețul porumbului sau al grâului, dar ultima perioadă nu a prea adus nicio schimbare notabilă.
Prețurile au variații relativ mici în perioada aceasta (ceea ce în lumea burselor numim volatilitate scăzută), iar acest lucru nu este surprinzător. Dacă studiem evoluția prețurilor din ultimi 2 ani pentru această perioadă (început de iarnă) pe piețele internaționale și cea locală, observăm același lucru, volatilitate scăzută (vezi graficul de mai jos).


Evoluție preț Porumb la bursa MATIF Paris în ultimii 3 ani pe perioada Nov & Dec.

Acest lucru ar putea fi schimbat de noutățile pe care le va aduce următorul raport USDA (care va apărea în această săptămână). Rămâne să vedem...
Un lucru interesant iese totuși la iveală (deja) pe piața futures a grâului, pentru viitorul sezon. Însă legat de acest subiect vom reveni cu o analiză dedicată (celor care au abonament AgroGo Profesional le recomand deja să studieze graficul Curba futures pentru grâu).

În altă ordine de idei, vă anunțăm că în ultima perioadă au fost listate surse noi de prețuri în AgroGo, unele accesibile tuturor abonaților (vezi surse noi la Soia), altele accesibile doar celor cu abonament Profesional.
Ah, să nu uit, am început să listăm și prețuri pentru produse Bio!